Makroner!! Enten elsker man de, eller så hater man de! Jeg har enda til gode å møte noen av de sistnevnte… 😉
Denne franske lille godbiten har blitt populær her til lands også.
Man finner forskjellige oppskrifter og fremgangsmåter for å få det til.
Man har franske makroner som lages med fransk marengs. Det vil si at man pisker marengs stiv, og blander mandelmel og melis i denne.
Så har man den italienske måten, hvor man koker opp en sukkerlake som tilsettes marengsen under pisking. Det gir en makron som er litt seigere, og med litt mer motstand.
Jeg personlig liker uten tvil den siste måten best. Det er en prosess men noen flere handlinger, men jeg synes både smak og kvalitet blir bedre på denne måten. 🙂
Jeg har øvd og øvd, feilet og vært så frustrert på disse makronene!! Jeg har prøvd makroner med fransk marengs. Gang på gang. Se her, her er ett eksempel på frustrasjon:
I Paris fikk jeg noen tips med meg på veien. Og de to tingene jeg bet meg merke i var: bruk italiensk marengs, det blir så mye bedre resultat! Som sagt så gjort! Jeg laget med italiensk marengs!
Neste råd var: Vær nøyaktig! Makroner er IKKE noe man slumper med! Godt tips til meg som er fæl til å slumpe! 😉 Så jeg var veldig nøye!
Og vips- perfekt resultat!!
På neste runde- perfekt resultat!
Og neste- perfekt resultat! 😀
Sååå gøy!! Se her:
Og her:
Så var det å lage en krem for å fylle makronene med. Til de rosa valgte jeg å lage en deilig frisk lime krem.
Til de grønne valgte jeg en lett, mild sjokoladekrem med ett hint av mint. Og her er det ferdige resultatet. 🙂
LITT slurvete med fyllingen, men jeg lover- de smaker himmelsk! 😉
Og her får dere oppskriften:

150 g mandelmel/malte mandler
150 g melis

60 g eggehvite
35 g sukker

0,5 dl vann
150 g sukker

60 g eggehvite

Sikt sammen melis og mandelmel.
Pisk sammen 60 g eggehvite og 35 g sukker til en stiv masse.
Kok vann og 150 g sukker til en lake på 118 grader.
Under kraftig visping-hell den varme sukkerlaken forsiktig i marengsmassen. La dette gå på full speed i 5-10 minutt.
Vend så for hånd inn de resterende 60 g eggehvite + mandelblandingen(som du sikter i).
Bland godt, og tilsett farge om ønskelig.

Stek på 150-160 grader- varmluft- i 8-12 minutt. 🙂
De er ferdige når man kan ta tak i makronen og den løsner fra bakepairet. Henger bunnen igjen må de få ett minutt eller to ekstra.

Og MITT tips er: IKKE bruk makronmatte! Bruk bakepapir. Det er kjempeforskjell…. 😉 Synes JEG da!

-Det enkle er ofte det beste!! God bakst! 🙂